[vc_row][vc_column width=”1/1″ offset=”vc_hidden-lg vc_hidden-md”][dt_fancy_title title=”Over Jaap” title_align=”left” title_size=”h3″ title_color=”custom” separator_style=”disabled” el_width=”100″ title_bg=”disabled” separator_color=”default” custom_title_color=”#ffffff”][dt_gap height=”20″][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]Jaap Gunnink is een bevlogen programmamaker, presentator, voice-over en imitator. Deze duizendpoot staat bekend om zijn scherpe humor maar schuwt tegelijkertijd niet de diepte in te gaan. Hij is letterlijk en figuurlijk een cameraman door te zijn afgestudeerd als cameraman. [/vc_column_text][dt_gap height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ parallax_speed=”0.1″ animation=”fadeIn”][vc_column width=”1/2″ animation=”fadeIn”][vc_column_text]Via zijn afstudeerproject de Voice-overs van RTL (2009) heeft Jaap kennisgemaakt met het stemmenvak. Na jaren van oefening is hij sinds januari 2014 allround voice-over. En heeft hij, door zijn ervaring als cameraman en editor, gevoel voor beeld en montage. Zodoende weet hij wat een regisseur nodig heeft.

De fascinatie voor presenteren begon bij Deventer Televisie, waar hij op zijn zeventiende al een korte documentaire over Youp van ’t Hek maakte. In de rol van presentator voor de camera merkte hij dat hij op gedurfde manier al vrij snel nationale en internationale sterren het vuur aan de schenen wist te leggen, van Tom Cruise tot rapper LL Cool J, en van Carice van Houten tot Mark Rutte.

Na het behalen van zijn diploma vertrok hij naar Amerika voor zijn zelfbedachte roadshow Life in the States (2010). Met een vriend en cameraman trok hij met een gammel busje door het hele land en succesvol: acht afleveringen in totaal van 25 minuten per stuk, zie trailer Life in the States op de presentatiepagina. Tijdens de trip zette hij op ludieke wijze steden op z’n kop, maar wist ook met interviews door het hele land de harde realiteit van de Amerikaanse straten neer te zetten.

Het imiteren is ook bij Jaap begonnen op de zolderkamer. In 2012 maakte Jaap zijn droom waar en zette hij zijn eerste typetjes neer op film: Joran van der Sloot en Peter R. de Vries. Daarna volgden goed bekeken imitaties op YouTube van Art Rooijakkers, Tom Egbers en Alberto Stegeman.

Met zijn kanalen Facientes en gedeelde Funmoments.nl (met Cas Grooten, Friso Veenstra, Arjan van Vuuren) kan Jaap los met imitaties en sketches. Daarbij zijn z’n imitaties veel gevraagd voor radio en televisie, zoals bij Wat een poppenkast!, Lekker Laat en Dwars door de week.

Op dit moment werkt hij veel samen met Skyhigh TV waar hij wekelijks Bondgenoten en Telefobia produceert en is zijn stem, de typetjes en imitaties steeds vaker te horen/zien op landelijke televisie. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://vimeo.com/120397678″][dt_gap height=”20″][vc_single_image image=”544″ css_animation=”fadeIn” alignment=”right” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_single_image image=”546″ css_animation=”fadeIn” alignment=”right” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_single_image image=”545″ css_animation=”fadeIn” alignment=”right” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]